June 29, 2017, 01:39:32 PM
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: motorku tak boleh start..  (Read 1788 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
ozaryana
KSR bau Kedai

Posts: 2


« on: January 19, 2015, 05:45:31 PM »

Salam bro semua..

Nak tumpang Tanya, motor saya x boleh start.. saya pergi oversea untuk setahun & motor terbiar di sini. bila saya balik aritu cuba start tak boleh. lenguh dah kaki dok cuba kick-start berpuluh-puluh kali. Saya taktau apa masalahnya.

Berterus-terang saya cakap kt sini yang saya ni taktau apa2 langsung pasal maintenance motor. bawak motor pun mcm budak tadika, takut-takut. tak pernah bawak jauh, setakat ride kt kawasan rumah je  Undecided Beli motor ni dulu pun sbb suka tgk org bawak motor. padahal sendiri x reti bawak..huhuhu  Embarrassed

Kalau boleh saya nk cari pomen yg blh dtg rumah check & repair motor saya ni tapi xde contact. Kalau ada member2 myksr yang sudi membantu saya sangatlah menghargai.
Logged
Kirin
WE RIDE...
Panglima
geng gagak hitam
*
Posts: 2146


Blocker


WWW
« Reply #1 on: May 22, 2015, 12:00:48 AM »

Kalau dah setahun, minyak hitam dah kering ataupun dah terlampau pekat..bawak pergi kedai..tukar minyak hitam,plug,service karburator...insyallah boleh hidup lepas tu.. Duduk area mana??
Logged
wankedah
Panglima Setia DiRaja Kedah
Administrator
geng gagak hitam
*
Posts: 8906


jangan ketegaq!!!


WWW
« Reply #2 on: May 22, 2015, 10:36:16 AM »

januari tu dia tanya..entah2 dah jual motor.haha
Logged

MYKSR...... HOOOOOOOO!!!!!!!!!

demit laa. awat hang ketegaq?
KSR = Kamen Super Rider!
Kirin
WE RIDE...
Panglima
geng gagak hitam
*
Posts: 2146


Blocker


WWW
« Reply #3 on: May 22, 2015, 05:10:43 PM »

januari tu dia tanya..entah2 dah jual motor.haha

Ler. Baru perasan. Hahahaha. Demit sahak
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  



google ad here