June 29, 2017, 01:38:57 PM
Pages: 1 ... 9 10 [11]   Go Down
  Print  
Author Topic: Newbies Question & Answer HERE!!!  (Read 21904 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
jipsee
Panglima
geng gagak hitam
*
Posts: 1751



« Reply #150 on: December 14, 2012, 12:23:36 PM »

ya,bagi pendapat aku below 5k mileage harus pake mineral.karena part2 di dalam engine tu masih baru.tapi rasanya tidak rosak enjin.cuma lebih afdol memake mineral
Logged



ksr tegar meru mai..arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
slim
KSR bau Kedai

Posts: 28


« Reply #151 on: December 14, 2012, 01:10:54 PM »

Okay..thank you..
Logged
Emmett
KSR bau Kedai

Posts: 2


« Reply #152 on: May 09, 2013, 11:23:01 PM »

Assalamualaikum semua, ada sesiapa tahu bolt 8mm yg ikat cover enjin tu berapa RM ?
Logged
Kirin
WE RIDE...
Panglima
geng gagak hitam
*
Posts: 2146


Blocker


WWW
« Reply #153 on: June 29, 2013, 02:14:18 PM »

W'salam. Bolt tu berapa ringgi ja. Pi kedai motor, tunjuk yg ada kat motor.
Logged
Makaii
:: Espirit De' Corps ::
Panglima
geng gagak hitam
*
Posts: 2665


Live . Ride . Life


WWW
« Reply #154 on: July 16, 2013, 09:39:30 AM »

Bolt tu sama dgn nouvo..
Logged


wankedah
Panglima Setia DiRaja Kedah
Administrator
geng gagak hitam
*
Posts: 8906


jangan ketegaq!!!


WWW
« Reply #155 on: July 18, 2013, 04:44:08 AM »

dem makai..rare
Logged

MYKSR...... HOOOOOOOO!!!!!!!!!

demit laa. awat hang ketegaq?
KSR = Kamen Super Rider!
chamber09
KSR bau Kedai

Posts: 3


« Reply #156 on: August 30, 2013, 10:11:20 AM »

Salammn.nak tanya.rim ngan tayar d tracker masuk plug n play ke kena mod sikit??
Kalau kene mod boleh listkan ape yg kene mod x?
Logged
wankedah
Panglima Setia DiRaja Kedah
Administrator
geng gagak hitam
*
Posts: 8906


jangan ketegaq!!!


WWW
« Reply #157 on: August 31, 2013, 05:11:56 AM »

gagal kot.hub lain
Logged

MYKSR...... HOOOOOOOO!!!!!!!!!

demit laa. awat hang ketegaq?
KSR = Kamen Super Rider!
xellos07
KSR bau Kedai

Posts: 3


« Reply #158 on: September 01, 2013, 03:16:21 AM »

salam..tumpang tanya,boleh ka blok n head ksr3 ditukar dengan kriss 120 or kriss 110,ada kena adjust apa2 tak?ada baca dalam forum ni yang kata bila tukar blok kriss timing chain tak ngam..nak modified moto tapi bajet tak seberapa nak cekang,tu yang ingat nak pakai barang standard kriss..terima kasih
Logged
Makaii
:: Espirit De' Corps ::
Panglima
geng gagak hitam
*
Posts: 2665


Live . Ride . Life


WWW
« Reply #159 on: September 07, 2013, 09:19:12 AM »

boleh tp overall length blok+head kriss pendek.. kena pakai gasket tebal2..
dan tak bole tukar conrod
Logged


xellos07
KSR bau Kedai

Posts: 3


« Reply #160 on: September 07, 2013, 05:23:32 PM »

Gasket tebal eh,meaning stroke dia berbeza sikit eh?enjin ksr 1 or 2 mmg beza eh dgn ksr 3? Huh
Logged
Deli
KSR bau Kedai

Posts: 26


« Reply #161 on: October 19, 2013, 10:27:02 AM »

Bro, Ada Siapa Simpson soft copy blueprint engine ksr 1-3? Tolong email blueprint engine to white.heron@yahoo.com
Logged
enciktoam
KSR bau Kedai

Posts: 1


« Reply #162 on: December 04, 2013, 11:54:51 PM »

saudara otai sekalian, mau tanya..
standard spark plug (cr6hsa) kalau tukar dengan cr7... boleh ke?
Logged
Makaii
:: Espirit De' Corps ::
Panglima
geng gagak hitam
*
Posts: 2665


Live . Ride . Life


WWW
« Reply #163 on: December 31, 2013, 05:10:43 PM »

boleh je.. tapi.. ehem2 la..
Logged


Pages: 1 ... 9 10 [11]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  



google ad here